*Nettavisen* Nyheter.

Europeiske land trapper opp sikkerheten

Frankrikes forsvarsminister Jean-Yves Le Drian på vei inn Elysee-palasset i Paris til et hastemøte om eksplosjonene i Brussel. Sikkerhetstiltakene styrkes nå over hele Europa. Foto: Gonzalo Fuentes (Reuters)

Både Nederland, Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Danmark har høynet sikkerheten.

22.03.16 12:23

BRUSSEL (NTB-AFP-Reuters): Både Nederland, Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Danmark har høynet sikkerheten etter angrepene i Brussel.

SISTE: Til sammen 43 personer er drept i angrepene i Brussel, sier politikilder til Het Nieuwsblad. Tallet er ikke offisielt bekreftet.

Frankrike styrket sikkerhetstiltakene ved alle flyplasser og togstasjoner i Paris etter angrepene i den belgiske hovedstaden.

Sikkerhetsstyrker er satt inn ved alle de åtte terminalene på flyplassen Charles de Gaulle og de to togstasjonene der, og det vil bli gjennomført ekstra kontroller av alle tog fra Brussel. I tillegg er sikkerheten høynet ved større jernbanestasjoner og ved flyplassene Orly sør for Paris og i Toulouse.

Militærpatruljer

Nederland har høynet sikkerheten på flyplassene Schiphol, Rotterdam og Eindhoven, der militære patruljer er satt inn, opplyser Nederlands terrorkoordinator Dick Schoof til avisa Het Laatste Nieuws.

I tillegg er det innført grensekontroll sør i Nederland på grensa til Belgia.

Det nasjonale trusselnivået beholdes imidlertid på nest høyeste nivå.

Også på Gatwick-flyplassen i London er sikkerheten trappet opp etter angrepene i Belgia, mens Storbritannias statsminister David Cameron har kalt sikkerhetskomiteen COBRA inn til krisemøte.

Fakta

Brussel-terror 22. mars

– Sjokkert

– Jeg er sjokkert over angrepene. Vi vil gjøre alt vi kan for å hjelpe, sier Cameron.

Tyske myndigheter har trappet opp sikkerheten ved landets flyplasser, landegrenser og togstasjoner og styrket sikkerheten ved grensene til nabolandene Belgia, Frankrike, Nederland og Luxemburg.

Politiets nærvær er merkbart på flyplassen og togstasjonen i Frankfurt tirsdag morgen, opplyser et øyevitne til nyhetsbyrået Reuters.

I Danmark har politiet utplassert ekstra personell ved Københavns lufthavn og ved nøkkelpunkter i hovedstaden.

Etter angrepene mot hovedflyplassen Zaventem i Brussel tirsdag morgen, ble en rekke flyginger omdirigert til Schiphol utenfor Amsterdam. Passasjerer rapporter om store forsinkelser og et tungt nærvær av politi, skriver Reuters.

Samtidig må passasjerer på tog fra Amsterdam til Brussel belage seg på store forsinkelser, opplyser nederlandske statsbaner.

PST følger situasjonen i Belgia og vurderer om dette påvirker trusselbildet i Norge. Foreløpig har vi ikke opplysninger som tilsier det, melder PST i en Twitter-melding klokka 09.39.

Oslo-politiet bevæpner seg

- Vi har besluttet at samtlige patruljer i Oslo skal være bevæpnet, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkeli, til TV 2. (©NTB)

Les også:

Ny terror i hjertet av Europa

Belgia: - Avfyrte skudd og ropte på arabisk

UD setter krisestab

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag