*Nettavisen* Nyheter.

Evakuerer ansatte fra Somaliland

Foto: Laura Melo (EPA/Scanpix)

Flyktningerådet evakuerer fredag sine fire ansatte fra Somaliland. Årsaken er frykt for nye drap etter at fire bistandsarbeidere har blitt drept den siste tiden.

Evakueringen skjer etter drapet på en kenyansk borger ansatt av den tyske humanitære organisasjonen GTZ. Dette er det fjerde drapet på internasjonale bistandsarbeidere i Somaliland siden oktober.

- De målrettede drapene gjør sitt til at vi vurderer situasjonen som farlig for våre ansatte, sier utenlandssjef Bjarte Vandvik i Flyktningerådet.

Han forteller at sikkerhetssituasjonen for de internasjonale hjelpearbeiderne i Somaliland er usikker. Flyktningerådet har derfor lagt seg på en forsiktig linje i tråd med FNs anbefalinger.

Det er usikkert når de ansatte vil reise tilbake til Somaliland for å fortsette hjelpearbeidet blant de internt fordrevne.

Tre av Flyktningerådets ansatte evakueres med EU-fly fra Hargeisa til Nairobi i ettermiddag. Den fjerde evakueres fra byen Bosasso til Nairobi. I tillegg evakueres en ugandisk konsulent som Flyktningerådet har engasjert.

Somalia har vært herjet av krig og rivaliserende stammefeider i mer enn 30 år. Konflikten har drevet om lag 350 000 mennesker på flukt.

Flyktningerådet etablerte seg i Somaliland i begynnelsen av februar 2004, som er en selverklært republikk nord i Somalia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.