RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ScanpixAP Photo/Saudi Gazette

Evakuerer nordmenn

Sist oppdatert:
Et titalls nordmenn blir evakuert fra Saudi-Arabia etter terroraksjonen der blant annet en svenske ble drept.

- Et titall nordmenn fra selskapet oppholdt seg like ved åstedet for terrorangrepet. De er evakuert til nabolandet Bahrain, opplyser administrerende direktør Anne-Lise Aukner i Nexans Norway til TV 2. Nexans Norway er en ledende leverandør av kraft- og telekabler.

Dødstallet etter angrepet lørdag er oppe i 25 etter at ni gisler ble funnet drept da sikkerhetsstyrkene stormet et boligkompleks i den saudiske byen al-Khobar søndag morgen, opplyser en saudiarabisk diplomat i London.

Etter at væpnet politi gikk til aksjon i boligkomplekset ble ni personer funnet døde. Lørdag ble 16 personer drept av terroristene. Blant disse en 51 år gammel svensk kokk.

Svensken arbeidet ved en luksusrestaurant i boligkomplekset Oasis hvor gisseldramaet utspant seg. Han fikk strupen skåret over av de fire terroristene. Tre av gjerningspersonene er ennå på frifot. En ble drept under politiaksjonen.

USA har bedt alle sinne borgere om å forlate landet. Norge hadde søndag ikke gjort det samme. Likevel velger Nexans Norway å trekke ut sine ansatte.

- Vi foretar en løpende vurdering av den utviklingen vi ser i området, og avhengig av hvordan utviklingen blir, så vurderer vi vår fortsatte tilstedeværelse, sier Aukner og legger til at hun er bekymret for situasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere