RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Evakuert til Jerusalem

Sist oppdatert:
Norske Daniel Bordvik befinner seg i Israel, og er en av nordmennene som har måttet flytte på seg etter at karikaturbråket eskalerte sist uke.

- Som nordmann kunne jeg for to uker tilbake gå gatene og bli mottatt med glede, sier Bordvik til Farsunds Avis.

Han er kommunikasjonsstudent ved den tverrkulturelle bibelskolen «Gå Ut Senteret», og oppholdt seg i den forbindelse i universitetsbyen Bir Zeit på Vestbredden. Fredag ble han evakuert på grunn av karikaturbruduljene, og befinner seg nå på et vandrerhjem i Vest-Jerusalem, skriver avisen.

Bordvik har selv vært vitne til demonstrasjoner der hamastilhengere har brent det norske flagget.

- Personlig må jeg si at det er et trist syn. At det norske flagget brennes, kan tyde på at det er mange som har endret mening i det siste. Samtidig har jeg vanskelig for å tro at dette gjelder alle muslimer, sier Bordvik til Farsunds Avis.

VG skriver om nordmannen Even Nord (22) som var til stede da den norske ambassaden i Damaskus i Syria ble ødelagt. Nord ga seg ut for å være svensk, og var selv vitne til mobbens herjinger.

- Jeg så på demonstrantene som en undertrykt gjeng som lot voldsomme mengder frustrasjon komme ut på en gang. Det de gjorde, var ikke til deres eget beste, sier Nord til VG.

Han oppholder seg fremdeles i Damaskus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere