Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fabian Bengtsson er funnet

Foto: Montasje/SCANPIX/SIBA.SE
Sist oppdatert:
Den kidnappede forretningsmannen Fabian Bengtsson ble torsdag morgen funnet i live i Göteborg. Ifølge et øyenvitne var milliardarvingen apatisk og i dårlig form.

Den kidnappede Siba-direktøren Fabian Bengtsson ble funnet i Göteborg torsdag morgen, opplyser politiet i byen. Bengtsson skal ha kommet springende gjennom Slottsskogen, som ligger sentralt i Göteborg.

Bengtsson ble funnet i sjutiden torsdag morgen, av noen joggere, melder svensk TV4.

- Apatisk og medtatt
- Jeg snakket nettopp med et øyenvitne, som forteller at han virket veldig apatisk, forteller TV 4-journalist Bo Carlsson. Bengtsson skal ha virket som om han var i svært dårlig form.

Politiet skal ha sperret av et stort område i skogen hvor Bengtsson ble funnet, men er svært tilbakeholdne med informasjon om Bengtssons tilstand.

- Vi kommer med mer informasjon under en pressekonferanse klokken elleve i dag, opplyser politiets informasjonsavdeling til Aftonbladet.

Familie og ansatte lettet
Familien er naturlig nok overlykkelige etter at Bengtsson kom til rette.

- Jeg har nettopp fått beskjeden fra familien Bengtsson. Det synes naturligvis det er utrolig bra og vi i personalet kan bare stemme i, sier Sibas informasjonssjef Johanna Euren til Göteborgs-Posten.

Milliardarvingen Fabian Bengtsson (32) forsvant 17. januar, da han var på vei til jobb, og politiet har siden gått ut fra at han ble kidnappet.

Fikk livstegn på sms
Det siste livstegnet fra Fabian var en sms han sendte sin far, fra sin egen mobiltelefon. Politiet har vært svært tilbakeholdne med informasjon under hele etterforskningen. Familien har imidlertid kommunisert med sønnens kidnappere, blant annet gjennom beskjeder som er lagt ut på Sibas svenske hjemmesider.

Det har blitt spekulert i at Fabian Bengtssons kidnappere har krevd flere millioner kroner i løsepenger for å sette milliardarvingen fri.

Tre dager etter fosvinningen ble Bengtssons mørkgrå BMW M3 funnet i Gøteborg. Flere svenske aviser skrev onsdag at politiet konsentrerte letingen etter Siba-arvingen til et område rundt Kungsbacka.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!