RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Facebook invaderer badet

Mange surfere klarer seg ikke uten sosiale medier på badet.
Mange surfere klarer seg ikke uten sosiale medier på badet. Foto: Alexander Dahlstrom Winger (Illustrasjonsfoto)
Sist oppdatert:
Smartelefonen gjør at sosiale medier invaderer alle aspekter av våre liv, viser ny rapport.

En ny rapport laget av statistikk- og informasjonsbyrået Nielsen avslører ungdommenes vaner på sosiale medier.

Her er en lenke til rapporten: Social Media Report 2012

De fleste bruker fortsatt den gode gamle PC-en for å være aktive på sosiale medier, men 63 prosent av all årlig trafikkøkning står smarttelefonen for.

Antall personer som surfer på nettet fra mobilen økte med 82 prosent fra juli 2011 til juli 2012, mens antallet PC-surfere gikk ned med fire prosent.

De unge mest på badet
Det er asiatere som er mest glade i å bruke smarttelefonen for å surfe på sosiale medier, mens europeere og latinamerikanerne ligger på bunn.

Jenter bruker suverent mest tid på sosiale medier på alle plattformene. Jo yngre personen er jo større er også sjansen for at at vedkommende bruker mobilen i stedet for PC-en.

Sosiale medier invaderer også mange aspekter i livet. To av fem oppgir at de surfer på nettet på mobil eller nettbrett mens de ser på TV.

I tillegg oppgir en tredjedel av de mellom 18 og 24 at de tar med seg smarttelefonen eller nettbrettet på badet og sjekker sosiale medier der. Det er uvisst om det det skyldes at de kjeder seg eller at det er der de får være i fred.

Den eldre aldersgruppen (24-34) er ikke fullt så hyppig på badet med Facebook, men over halvparten oppgir at de sjekker sosiale medier på jobben på kontoret.

Mange av oss tar med seg smarttelefonen eller nettbrettet på badet, og enda flere surfer på kontoret.

Seks prosent godtar alle forespørsler
Når det gjelder nettsurfing, er Facebook fortsatt mest populært. I gjennomsnitt bruker hver innbygger i USA 27 minutter på Facebook hver dag fra mobilen og 62 minutter fra PC-en.

Hvorfor er å få kontakt med andre på nettet så viktig for folk? Ifølge undersøkelsen skyldes 63 prosent av kontaktene at de er venner i virkeligheten. I halvparten av tilfellene skyldes det felles venner. Kun ni prosent oppgir at de går etter utseendet, og der er tallene 14 prosent for gutter og bare fire prosent for jenter.

Rundt seks prosent godtar alle venneforespørsler uansett.

Det er også gutter som anstrenger seg mest for å få flest kontakter.

Undersøkelsen viser også at sosiale medier er et veldig viktig arena for annonsører. 26 prosent legger mer merke til annonser vist på profilen til en venn, og like mange synes det er greit at annonsører bruker informasjon de har samlet inn basert på brukerens vaner på internett.

De fleste etablerer kontakter på sosiale medier siden de kjenner personen fra før.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere