*Nettavisen* Nyheter.

Fadder-millioner forsvunnet

Flere millioner skattekroner og bidrag fra norske faddere er blitt borte i India.

09.02.06 21:49

Organisasjonen Fadderbarnas Framtid har meldt samarbeidspartneren sin til politiet. Nå risikerer organisasjonen selv å måtte betale staten tilbake store beløp, melder TV2 Nyhetene.

Fadderbarnas Framtid ble kjent da TV 2 i 2000 laget en dokumentar om organisasjonen og Runde-folkets store innsats for dem. I dag støtter organisasjonen 5300 fadderbarn i India. Problemet er at samarbeidet med den indiske organisasjonen CASP har skåret seg og flere millioner er på avveie. Dette går frem av dokumenter TV 2 Nyhetene har fått kjennskap til.

4 millioner
- Med de informasjoner vi har er det snakk om i størrelsesorden omkring 4 - 4,5 millioner kroner, sier avdelingsdirektør Ingunn Klepsvik i Norad.

- Det er klart at dette handler om en blanding av statlige midler og private faddermidler, sier Lars-Johan Johnsen, daglig leder i Fadderbarnas framtid til TV 2 Nyhetene.

Vil ha penger igjen
Det handler altså om penger fra Norad og private fadderpenger, som nå er på avveie gjennom indiske Casp - Community aid and sponsorship program. Norad gransker nå saken. Ifølge TV 2-nyhtene vil trolig Norad nå ha sine penger tilbake.

Fadderbarnas framtid har selv tatt tak i saken - som er meldt til indisk politi. Om organisasjonen får pengene tilbake vet ingen.

- Sett med våre øyne er Fadderbarnas framtid vår kontraktspartner. Det er de som må bringe dette i orden, det er de som eventuelt må betale tilbake penger, sier Klepsvik til TV 2 Nyhetene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag