RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Fallskjermhoppere drept

Sist oppdatert:
Fire er omkommet og tre skadd etter at et småfly med fallskjermhoppere styrtet nær Östersund.

Flyet havarerte bare et par hundre meter fra flystripen det tok av fra.

- Ifølge rapportene har flyet vært i brann. Minst fire er omkommet, og tre er skadd og brakt til sykehus, sier vaktsjef Ola Sundkvist ved politiet i Östersund til Expressens nettutgave.

Alle de tre skadde har alvorlige brannskader. Tilstanden for to av dem er ifølge det lokale sykehuset stabil mens den er kritisk for den tredje.

De tre, som alle er i 20-årene, skal etter planene bli overført til Universitetssykehuset i Uppsala i løpet av fredagskvelden.

Fallskjermkurs

Det var en stund uklart hvor mange personer som befant seg om bord, men svensk politi bekrefter fredag kveld at det var sju personer. Piloten var blant de fire drepte.

Det er på det rene at de passasjerene var deltakere på et kurs i fallskjermhopping, og de var på vei til å gjennomføre et hopp.

Flyet som styrtet, tilhørte fallskjermklubben i Östersund. Klubben var vert for en ni dager lang fallskjermleir som skulle avsluttes søndag. Resten av arrangementet blir nå avlyst, melder NTB.

Flytypen var en Cessna 206, et énmotors propellfly. Det er foreløpig ikke kjent hva som forårsaket ulykken, men et øyenvitne har gitt en beskrivelse som kan tyde på at motoren havarerte, melder Aftonbladet.se.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere