*Nettavisen* Nyheter.

Falsk lege gjorde amputasjoner

Foto: (Foto: Tor Richardsen / SCANPIX)

Nordmannen som utgav seg for å være lege på sykehuset i Torsby, har utført amputasjoner og operert pasienter flere ganger uten at det var andre til stede.

06.02.04 23:05

Fra før var det kjent at den 33 år gamle nordmannen, som bare delvis hadde fullført legestudiet i Polen, skrev ut narkotiske preparater til seg selv og til venner.

Fredag kveld skriver Aftonbladet at den falske legen hele 18 ganger opererte pasienter uten at det var andre til stede. Han skal også ha amputert både fingre og tær

40 operasjoner
De oppsiktsvekkende opplysningene kom fram da etterforskningen fortsatte fredag. Sykehusledelsen har nå kartlagt hvor mange operasjoner nordmannen har deltatt i.

- Vi har fått en liste der navnet hans forekommer 56 ganger. 16 ganger assisterte han en mer erfaren kirurg. 40 ganger var det han som opererte, og 18 ganger opererte han uten assistent, og det er jo svært alvorlig, sier landstingsdirektør Ulf Öhman til nyhetsbyrået TT.

Han skal blant annet ha amputert både fingre og tær.

Krever innskjerping
Den svenske sosialministeren Lars Engqvist reagerer kraftig på at nordmannen og fire andre personer har fått jobb ved sykehuset i Torsby uten å vise nødvendig dokumentasjon.

- Jeg synes det er svært alvorlig, sier han til Sveriges Radio. Nå krever han at Socialstyrelsen skjerper rutinene for rekruttering av leger.

Det var torsdag at det ble kjent en norsk medisinstudent i to år hadde praktisert som lege ved sykehuset i Torsby. Nå risikerer mannen å bli anmeldt av helsemyndighetene i Sverige. Han ble avslørt da han ikke kunne legge fram dokumentasjon på utdannning og tidligere praksis og måtte slutte i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag