RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters/Scanpix)

Falske redningsarbeidere plyndrer døde

Sist oppdatert:
Politiet i Phuket har pågrepet flere falske redningsarbeidere som skal ha plyndret butikker og stjålet fra døde etter flodbølgekatastrofen.

På den ødelagte øya Phi Phi forlot plutselig en gruppe på 200 redningsarbeider stranden. Etterpå fant politiet ut at rundt 20 av dem hadde stjålne gjenstander fra de døde på seg, skriver den thailandske avisen The Nation ifølge Expressen.

Politiet ransaket redningsarbeiderne da de ankom fastlandet på Phuket. Politiet sjekker identiteten til alle som reiser til og fra øya for å hindre at plyndringen fortsetter.

Mange av de døde mangler identifikasjonspapirer, men ifølge politisjefen i Krabi, Thirathep Sriyaphan, er politiet usikre på om lommebøker er stjålet eller skylt på havet.

Tyver har også stjålet redningsutstyr fra den tungt rammede provinsen Phang Nga. Her er rundt 600 ekstra politimenn satt inn for å hindre plyndring.

Også på selve Phuket har politiet fått opplysninger om en mann som ga seg ut for å være politimann har tatt for seg fra et kassaskap i en juvelbutikk. Mannen skal ha stjålet større verdier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere