Gå til sidens hovedinnhold

Familien: - Dette er et grusomt dødsfall

Jakter på mistenkt «kannibal» med helikopter og sporhunder.

Familien til den savnede seileren Stefan Ramin (40), som angivelig kan ha blitt spist av kannibaler, bekrefter nå at de anser ham for å være omkommet.

«Etter tre år sluttet reisen med Baju (Ramins seilbåt red.anm.) med Stefans tragiske død. Han døde der hvor han hele livet ønsket å være. De grusomme omstendighetene rundt hans død berører oss alle. I dyp sorg. Familien,» skriver familien på Ramins hjemmeside.

Ramin hadde vært på jordomseiling i tre år da han og kjæresten Heike Dorsch (37) la til land på stillehavsøya Nuku Hiva i Fransk Polynesia i september.

Forkullede levninger
Ramin ble meldt savnet på øya etter å ha dratt på geitejakt med den lokale guiden Henri Haiti. Det ble iverksatt et omfattende søk på øya, og letemannskaper gjorde til slutt funn av forkullede menneskelevninger i nærheten av et bål.

Dermed startet spekulasjonene om at den tyske seileren hadde blitt spist av kannibaler. DNA-prøver fra åstedet er sendt til analyse i Frankrike.

Den lokale guiden Henri Haiti knyttes opp mot forsvinningen av tyskeren, og jaktes nå med varmesøkende helikopter og sporhunder, skriver The Sun.

- Det er galskap
Lokalmyndighetene på øya hevder at kannibalteorien er oppspinn.

- Jeg vil ikke snakk om kannibalisme. Det er galskap, sier statsadvokat på Nuku Hiva, José Thorel, til Les Nouvelles de Tahiti, skriver avisen Bild.

- Det er ingen ting som støtter teorien om kannibalisme. Det er virkelig ikke verdt å snakke om, sier Thorel.

- Inspirert av gamle ritualer
Ekspert på kannibalisme utelukker likevel ikke at tyskeren kan ha blitt drept og spist.

- Polynesiere er nå kristne og lese- og skrivekyndige, og er derfor gudfryktige og utdannet. Men det er fullt mulig at den kriminelle ble inspirert av gamle ritualer til å begå den kriminelle handlingen, sier dr. Gundolf Krüger, skriver The Sun.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene