RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fanger hadde våpen, nøkler og mobil

Sist oppdatert:
De fire svenske rømlingene har fått smuglet inn to våpen og en mobiltelefon før flukten. Et nøkkelsett var også forsvunnet.

Hvordan rømlingene har fått tilgang til våpnene og mobiltelefonen er foreløpig uvisst. Ifølge rikspolitisjef Lars Nylén er ingen av fengelsvaktene i Hall fengsel så langt mistenkt for lovbrudd, rapporterer det svenske telegrambyrået TT.

Kommuniserte med mobiltelefon
Like etter rømningsalarmen gikk natt til onsdag ble det meldt at de fire fangene, deriblant politidrapsmannen Tony Olsson, hadde løsnet flere skudd med en pistol. Ifølge politiet hadde fangene tilgang til to våpen og mener det dreier seg om to pistoler.

Da fangene kom seg på utsiden av fengselsmuren, stod en rød Saab og ventet på dem. Politiet tror rømlingene hadde tilgang til mobiltelefon på cella. På denne måten kunne de planlegge flukten med hjelp utenfra.

Hadde nøkler
Det er foreløpig et mysterium hvordan de fire fangene klarte å komme seg ut av fengselscellene sine.

Ifølge svenske Aftonbladet kan Tony Olsson selv ha låst opp cellen sin. Flere kilder i Hall fengsel sier til avisen at et nøkkelknippe med nøkler blant annet til cellene, forsvant på Olssons avdeling noen uker før flukten.

- Var informert om fluktplaner
I etterkant av den dramatiske rømmingen raser beskyldninger, forklaringer og spekulasjonene i Sverige.

Ifølge Ecot hadde det svenske politiet fått informasjon om at Tony Olsson, som fremdeles er på frifot, hadde planer om et rømningsforsøk. Rikspolitisjef Lars Nylén sier til Ecot at informasjonen var formidlet til fengselsvesenet.

Sikkerhetssjef Christer Isaksson i Kriminalvården avviser dette og hevder at de derimot hadde advart politiet om at en av de andre rømlingene, Daniel Maiorana, kunne gå med planer om nok et rømmingsforsøk. Ryktene om Maiorana sine planer førte til at han endte på samme avdeling som Tony Olsson, rapporterer Ecot.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere