RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fanger på flukt ville på lufta

Seks rømte fanger fra et fengsel i Guinea tok drosjen til landets største radiokanal for å kringkaste en erklæring.

Hendelsen i det Sørafrikanske landet settes i sammenheng med det spente forholdet som har vært i landet siden januar. Da forsøkte maskerte geriljasoldater å drepe den dikatoriske presidenten Lansana Conte.

De seks fangene rømte fra et militært fengsel i Guineas hovedstad Conakry søndag. Tre av dem var kledd i militæruniform mens tre andre var iført dress. Mennene beordret en drosje utenfor fengselet til å kjøre til landets nasjonale kringkastingsselskaps hovedkvarter.

I følge den statlige radiokanalen ønsket gruppen å spre panikk gjennom å lese opp erklæringen på radio. Mennene ble stopet av væpnede vakter før de kom inn i bygningen, skriver AP.

Myndighetene har fått tak i noen av de rømte fangene, og ber nå innbyggerne i Guinea om å være patrioter ved å hjelpe dem å spore opp de resterende rømlingene.

Til tross for sine rike naturressurser er Guinea et utarmet land. Conte tok makten ved et militærkupp i 1984. Mange frykter at det militære vil starte stridigheter om toppledelsen når Conte, som i dag er i 70-årene, er borte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere