RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fanger torturert i britisk leir

Sist oppdatert:
Etter andre verdenskrig drev Storbritannia en forhørsleir der tyske fanger systematisk ble slått, torturert og sultet til døde.

Forholdene i leiren blir dokumentert i papirer som nylig har blitt frigitt med henvisning til loven om informasjonsfrihet, melder The Guardian.

Dokumentene skildrer lidelsene 372 menn og 44 kvinner ved den britiske leiren i Bad Nenndorf ble utsatt for. Feriebyen nordvest i Tyskland ble okkupert av britene etter andre verdenskrig.

Mange av de innsatte var tidligere medlemmer av nazipartiet eller SS, og ble tatt til fange for å hindre opprør, skriver avisen ifølge Associated Press.

Andre av fangene var forretningsmenn som hadde tjent store penger under Adolf Hitlers regime.

Tre personer ble trukket for krigsrett etter at en inspektør fra Scotland Yard besøkte fangeleiren. To av dem ble frikjent, den tredje funnet skyldig i å ha forsømt fanger og ble avskjediget.

Av rapporten går det frem at fanger i leiren skal ha blitt utsatt for systematisk mishandling som pisking og slag. Intervjuer med fangevoktere ga ifølge inspektøren «overraskende godt samsvar» med fangenes beretninger.

Fanger skal også ha blitt utsatt for ekstrem kulde, og noen av dem sultet i hjel. Det ble også hevdet at fanger ble torturert med instrumenter briter fant i et Gestapo-fengsel i Hamburg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere