*Nettavisen* Nyheter.

Fanget av hvalfangere

Foto: (Reuters)

- Ble bundet fast til radarmast og dynket i iskaldt vann. Se video!

To demonstranter gikk i går om bord på en hvalfangstbåt i et forsøk på å stanse det de mente var ulovlig hvalfangst.

Ifølge anti-hvalfangstorganisasjonen Sea Shepherd Conservation Society, ble de to demonstrantene bundet fast til en radarmast og dynket i iskaldt vann før de ble holdt fanget om bord under dekk.

Se video(Artikkelen fortsetter under)

205596

Hvalfangerne mente at de to australske aktivistene hadde tatt seg ulovlig om bord på båten, og har derfor til nå ikke gått med på å slippe dem fri. Nå har japanske myndigheter beordret at de to demonstrantene skal løslates, melder Reuters.

Fiskemyndighetene i Japan sier at de to aktivistene gikk løs på skipet med syre og tau for å vikle inn i propellen i et forsøk på å stanse hvalfangsten. Selv hevder organisasjonen at de ikke brukte syre, men at vesken de hadde var harskt smør.

- Vi gikk om bord på et fartøy som drev ulovlig fangst. Et fartøy som er involvert i en svært ulovlig aktivitet, ved å fange hval i et område hvor det ikke skal drives hvalfangst. Vi forsøkte simpelt nok bare å håndheve loven, sa kapteinen om bord på demonstrasjonsbåten, Paul Watson, til australsk fjernsyn.

Australske Donald Rothwell er ekspert på internasjonale lover og regler. Han har uttalt at det å borde et skip i høy sjø kan av en domstol ble sett på som sjørøveri eller verre.

- I internasjonal sammenheng er det et stort fokus på maritim sikkerhet. Det er også mulig at dette kan bli sett på som en terrorhandling, sier Rothwell.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.