RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant 26 kilo narkotika på skoleskip

Hele mannskapet på et colombiansk skoleskip ble suspendert etter narkotika til en verdi av 2 millioner dollar ble funnet i maskinrommet.

Ti kilo kokain og 16,5 kilo heroin ble funnet fredag i en rutinesjekk før den staselige seilskuta «Gloria» skulle på turné til USA og Europa. Narkotikaen var gjemt blant kaffe og sjokoladeplater.

Episoden er det største slaget mot colombiansk stolthet og prestisje siden narkotika ble funnet på flyet til presidenten i september 1996 før en reise til USA. Seilskuta er flaggskipet til den colombianske marinen.

«På grunn av alvoret i situasjonen anser regjeringen at det må avskrekkende skritt for å hindre at medlemmer av de væpnede styrkene fortsetter å søle til fedrelandets ære,» heter det i en erklæring fra kontoret til president Alvaro Uribe.

Skipet skulle i mai innlede en omfattende turne til amerikanske og europeiske havner. Skipet lå i hjemhavna Cartagena da narkotikaen ble funnet.

Narkotikafunnet ble funnet dagen før Perus president Alejandro Toledo, som er på statsbesøk i Colombia, skulle besøke skipet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere