RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant 27 lik på ett døgn

Sist oppdatert:
Politimyndighetene sliter med å takle den omfattende narkokrigen.

Meksikansk politi fant åtte lik i grensebyen Tijuana hvor to av likene var blitt halshogget. I tillegg fant de ytterligere 19 lik i staten Chihuahua i løpet av fredag, melder nyhetsbyrået AFP.

Samtlige ble drept i gjengoppgjør i løpet av ett døgn.

De avdøde er ofre av den dødelige narkokrigen som herjer områdene langs grensen til USA.

3500 drept i år
Flere av Mexicos narkotikakarteller kjemper om å få kontroll over smuglerrutene inn til USA, og voldelighetene har økt betraktelig den siste tiden. Hittil i år har om lag 3500 mennesker blitt drept i narkokrigen i Mexico.

Det til tross for myndighetenes gjentatte forsøk på å slå ned på narkotikarelatert kriminalitet. 36.000 soldater har blitt utplassert rundt i landet for å nedkjempe narkobandene.

(Artikkelen fortsetter under).

Politiet i Tijuana fant fredag seks lik som var bundet i armer og bein, samt to hodeløse lik. 42 mennesker har blitt drept i byen bare den siste uken.

I delstaten Chihuahua var en tidligere statsadvokat, fire politimenn og en kvinne blant 19 mennesker som ble funnet drept, opplyste de lokale myndighetene fredag.

Skutt i ryggen
Flere mennesker var vitne til drapet på den tidligere statsadvokaten. Offisielle forteller at mannen ble angrepet av væpnede menn i en bil.

- Han forsøkte å flykte da han så angrepsmennene, men de fulgte etter ham og skjøt ham flere ganger i ryggen, opplyser en representant for myndighetene.

Grensebyen Ciudad Juarez er en av byene som er verst rammet av narkokrigen. Så langt i år har mer enn 1000 mennesker blitt drept.

En amerikansk innbygger satt opp et skilt i fjor hvor han ba leiemordere om å slutte med å etterlate lik utenfor huset hans. Han ble drept utenfor sitt hjem fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere