RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant 35 lik sør og vest i Irak

Sist oppdatert:
Irakisk politi har funnet likene av til sammen 35 mennesker to ulike steder i Irak. Mange av de drepte er skutt, mens andre er halshogd.

20 av likene ble funnet sent tirsdag ved Rumana, en landsby om lag 20 kilometer øst for byen Qaim, som ligger nær den syriske grensen, helt vest i landet. Dette opplyser politikaptein Muzahim al-Karbouli til nyhetsbyrået AP.

Alle likene var gjennomhullet av skudd, og var iført sivile klær, opplyser politikapteinen. En av de døde var en kvinne, men identiteten til de drepte er ikke offentliggjort.

Ifølge Al-Karbouli ser det ut til at drapene har skjedd for flere dager siden, men likene var ikke halshogd, slik det har vært vanlig i Irak.

Et lignende funn ble gjort sør for Bagdad tirsdag, ved byen Latifiya. Her fant irakiske soldater 15 hodeløse lik. Disse likene ble funnet inne i en forlatt base som tilhørte den gamle irakiske (Saddam-)hæren. Ti av de drepte var menn, tre kvinner og to barn.

Heller ikke disse likene er identifisert, men noen av de drepte skal ha tilhørt en gruppe irakiske soldater som ble kidnappet av opprørssoldater i dette området for to uker siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere