RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant 790.000 år gammel utegrill

Sist oppdatert:
Den aller første utegrillen ble faktisk fyrt opp allerede for 790.000 år siden, under den aller første kjente grillfesten.

Forskere verden over er utrettelige i sin jakt på unyttig informasjon, og denne gangen er det israelske arkeologer som har rotet i gammelt kull. De mener å ha funnet spor etter den eldste kjente grillfesten i Gesher Benot Yaaqov, nord for Genesaretsjøen i Israel.

Forskerne mener de første menneskene som forlot Afrika for å utvandre til Asia og Europa må ha passert nettopp dette stedet. Noen av dem slo seg ned der, og folk ble boende i området i titusener av år, skriver den svenske avisen Aftonbladet.

Rester av brent tre viser at disse menneskene hadde temmet ilden og lært seg å bruke den til å tilberede mat. Under utgravningene i nordisraelske Gesher Benot Yaaqov er det funnet forkullede rester av seks ulike tresorter, blant dem oliventre og vinranker.

For et par uker siden rapporterte sørafrikanske forskere ifølge Aftonbladet om funn av 1,5 millioner år gamle rester av et ildsted i en fjellhule. Dette funnet er imidlertid ikke like godt dokumentert som funnet i Israel.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere