RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant baby i søpla

Sist oppdatert:
Moren rakk å gjemme ni måneder gamle Fatima i søpla før hun selv ble drept. Se bilder og video.

Fatima hadde allerede mistet sin far da væpnede menn drepte moren og onkelen hennes. Familien bodde i Saidiya, et av Bagdads mest urolige områder, og politiet fant den vesle jenta under en haug av søppel.

Trolig var det moren som gjemte datteren i søpla før hun ble tatt av dage.

Den vesle jenta ble funnet i slutten av juli, godt skjult under en haug skrapmetall.

Fatima er i dag i fin form, og hun har siden hun ble funnet 25. juli blitt tatt hånd om på et amerikansk militærsykehus i den grønne sonen i Bagdad.

«Veldig syk»
- Det var en av søsknene hennes som fant henne og gjorde oss oppmerksomme på henne. «Kan du ta søsteren min. Hun trenger hjelp, hun er veldig syk», sa barnet, ifølge militærsykepleier Desmond Cacciotti.

Ni måneder gamle Fatima Al-Jibouri ble umiddelbart fraktet til sykehus, der hun fikk diagnosen feilernæring. Hun var veldig liten, og veide bare 3,4 kilo, langt mindre enn det som er vanlig for en baby på hennes i alder.

- I dag, tre uker senere, har hun lagt på seg. Hun får morsmelkerstatning og babymat. Forandringen fra den første dagen er utrolig. Hun var syk, liten og bare skinn og bein da hun kom. Det er fantastisk å være vitne til dette, forteller Cacciotti.

Fem søsken
Det er fortsatt ikke avgjort hvem som skal ta vare på Fatima når hun utskrives fra sykehus, men myndighetene leter etter en familie som kan gi henne den pleien hun trenger. Det kan også hende at hun blir gjenforent med sine fem søsken på et barnehjem i byen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere