Fant baby i våpenkasse

Under et rutineoppdrag fant to britiske soldater en forlatt nyfødt jente. Babyen lå innrullet i et pledd, innelåst blant granater og maskingevær.

18.08.03 14:44

Nærmest ved en tilfeldighet fant de to menige soldatene Damien Kenny og Jonathan Hunt den knapt to dager gamle jenten livløs i en svær metallboks som var låst igjen med hengelås.

Umiddelbart startet de to gjenopplivningsforsøk på babyen, og etter fem minutter kjente Kenny at den irakske jenten klemte fingeren hans.

Foto: Lt. Craig Rodgers

Opprinnelig var de britiske soldatene iferd med å ransake boligen i den sørirakiske byen Basra etter at fem irakere var blitt arrestert i huset.

- Utrolig

- Vi var forberedt på å finne bortgjemte våpen i boksen. Vi kunne ikke tro det da vi så en nyfødt jente, og vi var nødt til å foreta oss noe, sier han til BBC Online.

Deretter lyktes det hæren å spore babyens mor og datter på sykehuset, hvor de ble gjenforent med det to dager gamle familiemedlemmet.

Ifølge LBC radio er jentens far arrestert for å ha lagt henne i våpenkassen. Det er ikke kjent hvorfor hun ble gjemt bort, men de britiske soldatene anslår at hun lå i boksen i minst ti minutter før hun ble funnet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.