RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant baby i våpenkasse

Sist oppdatert:
Under et rutineoppdrag fant to britiske soldater en forlatt nyfødt jente. Babyen lå innrullet i et pledd, innelåst blant granater og maskingevær.

Nærmest ved en tilfeldighet fant de to menige soldatene Damien Kenny og Jonathan Hunt den knapt to dager gamle jenten livløs i en svær metallboks som var låst igjen med hengelås.

Umiddelbart startet de to gjenopplivningsforsøk på babyen, og etter fem minutter kjente Kenny at den irakske jenten klemte fingeren hans.

Opprinnelig var de britiske soldatene iferd med å ransake boligen i den sørirakiske byen Basra etter at fem irakere var blitt arrestert i huset.

- Utrolig

- Vi var forberedt på å finne bortgjemte våpen i boksen. Vi kunne ikke tro det da vi så en nyfødt jente, og vi var nødt til å foreta oss noe, sier han til BBC Online.

Deretter lyktes det hæren å spore babyens mor og datter på sykehuset, hvor de ble gjenforent med det to dager gamle familiemedlemmet.

Ifølge LBC radio er jentens far arrestert for å ha lagt henne i våpenkassen. Det er ikke kjent hvorfor hun ble gjemt bort, men de britiske soldatene anslår at hun lå i boksen i minst ti minutter før hun ble funnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere