Gå til sidens hovedinnhold

Fant død kvinne på feriebildet

Da dykkerne kom hjem fra ferie og fremkalte bildene, oppdaget de en død kvinne på bildet.

Paret var på ferie og snorklet på Great Barrier Reef i Queensland i Australia. De tok bilder av hverandre og andre dykkere i den fantastiske undersjøiske oasen. Da de kom hjem og fremkalte bildene, fikk de sjokk.

På et av bildene, der de hadde fotografert noen andre dykkere, hadde de fanget et dramatisk redningsforsøk på film. I bakgrunnen kan man se kroppen til 26 år gamle Tina Watson fra USA liggende på havbunnen. Bildet viser også hvordan en person svømmer til kvinnens unnsetning.

Viktig bevis
Bildet har blitt et viktig bevismateriale i en høring i Townsville i Queensland som skal finne ut hva som egentlig skjedde da Tina Watson døde under dykking.

Ulykken skjedde i oktober 2003 da Tina og Gabe Watson var på bryllupsreise fra USA. Utenfor Townsville dykket de på vraket av Yongala da noe gikk galt, skriver den engelske avisen Telegraph.

Ifølge ektemannen Gabe hadde kona blitt overrasket av sterk strøm, fått panikk, og revet av seg dykkermasken og munnstykket. Ektemannen Gabe, som er en erfaren dykker, sier han følte seg ute av stand til å redde kona og slo full alarm da han kom til overflaten.

Les flere artikler fra Nettavisen her

28 meters dyp
Tina sank ned til havbunnen 28 meter under overflaten. Her kom andre dykkere til unnsetning. Det skjedde sekunder etter at det dramatiske bildet ble knipset. Kona ble hentet til overflaten, og redningsmennene forsøkte å gjenopplive henne i 40 minutter, men livet sto ikke til å redde.

Spørsmålet nå er altså om ektemannen Gabe gjorde det han kunne for å redde kona. Gabe er tilbake i USA som en fri mann. FBI og australsk politi har likevel startet etterforskning for å finne ut om kona døde i en ulykke, eller om hun ble drept.

Nå mener politiet at det nye bildet styrker mistanken til ektemannen. Watson har ikke blitt siktet i saken, men må avgi et utsagn til politiet i forbindelse med høringen som vil vare i to uker.

Krever flere millioner
Ektemannen har krevd flere millioner kroner fra reiseforsikringsselskapet som kompensasjon for å ha vært vitne til konas drukningsdød. Men politiet har bedt forsikringsselskapet avvente med utbetalingen siden Watson har fått status som formelt mistenkt.

Eksperter hevder at det er forholdsvis enkelt å ta livet av en uerfaren dykker under vann, og understreker at personen vil raskt få panikk dersom noen skrur av tilgangen til surstofflasken.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett