Fant eksplosiver i Moskva

Politiet i Moskva har funnet et hemmelig eksplosivlager som inneholdt sprengstoff nok til å gjennomføre flere eksplosjoner tilsvarende den som i forrige uke rammet t-banen i byen.

Tirsdag kveld fant politiet to sekker som inneholdt til sammen 25 kilo TNT, i en garasje øst i Moskva, melder Itar-Tass ifølge AP. Ifølge byrået arbeider politiet nå med å spore eierne av sprengstoffet.

Polititalsmann Pavel Klimovsky sier etterforskerne har avhørt flere personer som har forklart at de har hentet sprengstoffet ut av ammunisjon som stammet fra andre verdenskrig. Ammunisjonen hadde de funnet da de lette etter militæreffekter i området hvor de hardeste kampene mellom den røde armé og nazisttroppene fant sted.

Ifølge Klimovsky skal de avhørte ha forklart at de hadde til hensikt å overlevere sprengstoffet til myndighetene.

Stemningen har vært spent i den russiske hovedstaden etter eksplosjonen som fredag rammet t-banenettet, og som kostet 39 mennesker livet. Over 100 andre ble skadd i angrepet.

President Vladimir Putin har lagt skylden for angrepet på tsjetsjenske opprørere, og myndighetene har opplyst at eksplosjonen sannsynligvis ble forårsaket av en selvmordsbomber.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.