RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant feil på Dash-fly

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Samme hydraulikk med ny feil i Kastrup-nødlanding.

Feilen som førte til nødlandingen for SAS-flyet fra Bergen til København på lørdag, er ikke av samme type, som førte til flere nødlandinger i september.

Imidlertid er det den samme hydraulikkarmen som igjen er i søkelyset etter at landingshjulene på høyre side av Dash 8 Q400-flyet ikke fungerte slik det skulle.

Under nødlandingene i Vilnius og Ålborg i september, var rust inne i hydraulikken årsak til havariene. Denne gang er det en annen form for blokkering på hydraulikkarmen som har utløst problemene, ifølge den danske avisen Politiken.

Både det vanlige landingssystemet og nødsystemet sviktet da flyet gikk inn for landing på Kastrup.

KAPTEINEN: - Det var dramatisk

Se video av kræsjlandingen her

195173

Den danske havarikommisjonen har informert luftfartsmyndighetene om problemene med hydraulikkarmen, og vil fortsette sitt arbeid for å klarlegge den fulle og hele årsaken.

Ifølge den foreløpig rapporten fra havarikommisjonen, var det en passasjer som gjorde besetningen om bord på flyet oppmerksom på at landingshjulene ikke var i posisjon, ifølge Ritzau.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere