RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant fem nyfødte i stjålet bil

Sist oppdatert:
Politiet ber publikum om hjelp etter at de fant fem nyfødte babyer i baksetet på en stjålet bil.

De fem, tre gutter og to jenter, var alle rundt ti dager gamle. De ble funnet i baksetet på en stjålet svart sedan i Nangong, 250 kilometer sørvest for Beijing.

Bilen ble stjålet for to uker siden i Shanghai, 1100 kilometer lenger sør, men det har ikke vært mulig å identifisere noen av barna. Kinesisk politi gikk derfor ut for å be om publikums hjelp onsdag, melder AP.

Bilen ble stoppet ved en bompengestasjon sør for Nangong, opplyser sjefen for trafikkpolitiet i byen, Zhang Lianying, til AP.

Flere kinesiske aviser har offentliggjort bilder av babyene, men ingen har så langt meldt seg. På bildene ligger barna pakket inn i tepper på en seng, med et nummer over hodet.

-Kjenner noen mødrene og fedrene til disse fem barna, spør avisen The Beijing Youth Daily.

Kjøp og salg av babyer er ikke et ukjent fenomen i Kina. Små babyer blir stjålet, men fattige familier velger også å selge sine barn, som deretter blir kjøpt av barnløse eller av folk som trenger en tjener eller en fremtidig kone til sin sønn.

Tusenvis av nyfødte blir også forlatt i Kina hvert eneste år.

Landeveispolitiet i Nangong ble oppmerksom på bilen da føreren plutselig skiftet fil før bomstasjonen. Det var også synlige spor etter innbrudd på dørens bagasjelokk.

Da politiet stoppet bilen og forsøkte å snake med de to i bilen, nektet de å komme ut. De ville heller ikke sveive ned vinduet før de plutselig kastet seg ut av bilen. Bevæpnet med kniver klarte de å komme seg unna.

De fem babyene ble fraktet til et sykehus i byen og skal alle være i fin form.

Det er fortsatt ikke lov til å få flere enn ett barn i Kina. Mange foretrekker sønner fremfor døtre, og jentebabyer dumpes av sine fattige foreldre eller enslige mødre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere