RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant fem overlevende i ruinene

Sist oppdatert:
Redningslederne hadde gitt opp håpet om å grave frem flere overlevende etter jordskjelvet i Iran. Men tirsdag skal fem mennesker ha funnet i live.

Det melder iranske medier onsdag, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Et spedbarn på fire måneder og en jente på tolv år er blant de fem som ble funnet tirsdag. Fire av de fem ble gravd frem i landsbyen Baravat utenfor Bam.

12-åringen ble innestengt i kjøkkenet da jordskjelvet slo til fredag morgen. Dermed hadde hun mat mens hun ventet på å bli reddet.

Meldingene om de fem overlevende kom dagen etter at norske og internasjonale hjelpeorganisasjoner tirsdag uttalte at det ikke fantes håp om å finne flere personer i live i ruinene.

Innsatsen skal nå dreies mot humanitær hjelp til de mange tusen husløse rundt om i Bam. Letemannskaper fra Røde Kors og Røde Halvmåne trapper opp innsatsen.

– Vi er inne i en veldig kritisk periode. Det er nå det er viktig at den humanitære innsatsen kommer. Vi har mange fly som kommer inn med nødvendig utstyr. Foreløpig har vi litt problemer fordi det korker seg på flyplassen, men det regner vi med ordner seg i løpet av et par dager, sier Røde Kors- og Røde Halvmånes koordinator Halvor Fossum Lauritzen til NTB tirsdag kveld.

De siste anslagene tyder på at rundt 40.000 personer omkom i jordskjelvet. 30.000 av de drepte er så langt gravd frem. Ifølge iranske helsemyndigheter ble 14.360 personer skadet i jordskjelvet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere