RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant ingen bombe i Eiffeltårnet

Sist oppdatert:
Ble evakuert etter en bombetrussel. Les saken - se flere notiser fra verden. 

Også parken rundt Eiffeltårnet ble evakuert tirsdag kveld. Rundt 2000 mennesker ble evakuert, og ifølge en politibetjent på stedet gikk evakueringen rolig for seg.

Selskapet som driver Eiffeltårnet, mottok bombetrusselen på telefon rundt klokka 20.20, opplyser politiet. Innringeren var anonym.

Spesialenheter med bombehunder gjennomsøkte tirsdag kveld Eiffeltårnet nivå for nivå, men fant ingen sprengladninger, opplyser fransk politi.

Det var i all hovedsak franske og utenlandske turister som ble evakuert fra stedet.

Også jernbanestasjonen Saint-Michel nær Notre-Dame-katedralen ble evakuert etter en bombetrussel tirsdag kveld, men ble gjenåpnet en drøy time senere etter at området var gjennomsøkt med bombehunder.

Bombetrusselen mot stasjonen kom fra en anonym innringer. (©NTB)

Blackwater-soldater tiltalt for drap

Washington (NTB-AFP): To tidligere ansatte i det amerikanske sikkerhetsselskapet Blackwater risikerer livsvarig fengsel for drap på to sivile afghanere.

Christopher Drotleff (29) og Justin Cannon (28) sa seg ikke skyldig etter tiltalen da rettssaken mot dem åpnet i Washington tirsdag.

De to sikkerhetsvaktene var ansatt i Paravant, et datterselskap av Xe, tidligere kjent som Blackwater.

Blackwater skiftet navn etter at en gruppe vakter åpnet ild og drepte 17 ubevæpnede irakere i en travel gate i Bagdad i september 2007.

Irakiske myndigheter kastet senere Blackwater ut av landet, men selskapet fortsetter virksomheten i en rekke land under nytt navn og flere datterselskaper.

Drotleff og Cannon var på oppdrag i Kabul da de åpnet ild i et veikryss. To sivile afghanere ble drept og én ble såret i hendelsen. (©NTB)

- Bombemannen er tsjetsjensk

(NTB): Den mystiske bombemannen som ble pågrepet i København i forrige uke, skal være fra Tsjetsjenia.

En belgisk boksetrener hevder i et intervju med den danske avisen B.T. å ha gjenkjent mannen.

Albert Syben er boksetrener i byen Liege og hevder å ha gjenkjent bombemannen. Syben navngir mannen overfor B.T., som velger å omtale ham som L.D.

- Han kommer fra Tsjetsjenia og er 24 år gammel. Han har gått i klubben min i rundt fem år, men jeg har ikke sett ham på åtte måneder, forteller Syben, som selv har en fortid som politimann.

- Jeg har akkurat snakket med henne. Hun sier at han reiste til Luxembourg i forrige uke, og at hun ikke greier å komme i kontakt med ham nå, forteller han. (©NTB)


Fem drept i amerikansk angrep i Pakistan

Miranshah (NTB-AFP): Minst fem mennesker er drept i et amerikansk rakettangrep vest i Pakistan, det tolvte slike angrepet på like mange dager.

Ifølge pakistanske sikkerhetskilder avfyrte ubemannede amerikansk fly, såkalte droner, flere raketter mot bygninger i landsbyen Dargah Mandi, nær Miranshah som er den største byen i Nord-Waziristan.

- Flere amerikanske droner avfyrte sju raketter mot to opprørsleirer i morgentimene onsdag. Minst fem militante ble drept, sier en sikkerhetskilde.

Angrepet var det tredje på 24 timer i området, og det tolvte på like mange dager.

Tirsdag ble minst 15 antatte opprørere drept i to amerikanske droneangrep i Nord-Waziristan.

Over 1.000 mennesker er drept i amerikanske droneangrep i Pakistan siden august 2008. (©NTB)

Britisk fagbevegelse vil boikotte bosetningsprodukter

London (NTB-AFP): Fagbevegelsen i Storbritannia oppfordrer til boikott av varer produsert i israelske bosetninger på Vestbredden.

Utsendingene på den årlige Trades Union Congress (TUC) i Manchester stemte tirsdag enstemmig for en slik boikott.

TUC er en sammenslutning av 71 fagforbund og organiserer rundt 7 millioner arbeidere i Storbritannia.

Kongressen oppfordrer til full boikott av varer produsert i bosetninger og ber pensjonsfond kvitte seg med aksjer i selskap som kan knyttes til bosetningsprodukter.

- Kjente husholdningsmerker gjør penger på ulovlige bosetninger og profitt på undertrykkelse, sier generalsekretæren i fagforbundet GMB, Paul Kenny.

TUC vil nå kontakte matvarekjeder og detaljister i Storbritannia for å få dem til å stanse alt salg av bosetningsprodukter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere