Fant ingen bombe

Jyllands-Postens redaksjoner i Århus og København ble tirsdag kveld evakuert etter at det ble ringt inn en bombetrussel. Politiet fant ingen bombe.

31.01.06 20:05

Alle medarbeiderne i Jyllands-Postens redaksjonslokaler i Århus ble evakuert klokken 17.10 tirsdag etter at det var meldt inn en bombetrussel. Kort tid senere ble lokalene i København evakuert.

Lokalene til det danske nyhetsbyrået Ritzau ligger i samme bygning som Jyllands-Posten i København, og også Ritzaus ansatte ble evakuert.

Bombetrusselen ble ringt inn til avisens sentralbord. Politiet har beslaglagt opptaket og vil nå studere det.

Klokka 18.32 ble det slått fast at trusselen var falsk, og redaksjonen kunne vende tilbake på jobb. Da hadde politiet vært inne og gjennomsøkt lokalet med bombehunder på jakt etter sprengstof.

Fire busser fra Århus Sporveier ble sendt til stedet, slik at medarbeiderne kunne få et sted å oppholde seg. Flere av arbeiderne tok seg inn i Ravnsbjerg kirke som ligger i nærheten for å holde varmen.

Jyllands-Posten har vært i hardt vær etter at de i september i fjor trykket 12 tegninger av profeten Muhammed. Muslimer over hele verden hisset seg opp over stuntet, og ble ikke blidere av at den norske avisen Magazinet for kort tid siden trykket de samme tegningene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.