RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant ingen togbomber

10.000 franske jernbanearbeidere lette torsdag etter bomber langs landets jernbanenett uten resultat. Bombetruslene har skapt frykt blant franske togpassasjerer.

Regjeringen får kritikk for at de har holdt bombetruslene hemmelige. En ukjent gruppe hevder de har plassert ut ti bomber langs jernbanenettet, og truer med å sprenge passasjertog dersom de ikke får en sum penger av myndighetene. Først onsdag innrømmet regjeringen at den har mottatt trusler, etter lekkasjer til mediene.

Politiet fant i forrige måned en bombe i en viadukt over en 57 meter dyp kløft nær byen Limoges. Bomben var kraftig nok til å kunne sprenge vekk en del av jernbanesporet.

Det statlige jernbaneselskapet SNCF sier de har skjerpet sikkerheten på tog, bruer, i tunneler og på jernbanestasjoner etter trusselen, som ble fremsatt i flere brev til president Jacques Chirac og innenriksdepartementet. En kvinne har også ringt inn trusler.

Gruppen som står bak truslene kaller seg AFZ, men eksperter sier det like gjerne kan være en farlig sinnslidende person som står bak. Gruppen krevde at myndighetene skulle gi en sum penger, levert med helikopter, men kravene er ikke blitt innfridd.

Innenriksminister Nicolas Sarkozy sier 600 politibetjenter arbeider med saken på heltid.

(NTB-Reuters-DPA)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere