*Nettavisen* Nyheter.

Fant konetyv i Tønsberg

Nordmannen tok kameratens båt i Strømstad og stakk til sjøs. I båten var også kameratens kone. I dag ble både båt, kone og kamerat funnet - i Tønsberg!

26.06.05 14:40

Søndag ettermiddag meldte den etterlyste 31-åringen seg for politiet i Tønsberg. Han hadde lest på tekst-tv at han var etterlyst for å ha slått ned sin egen kamerat (32) etter et fuktig lag i Strømstad i Sverige i 03-tiden natt til lørdag.

- Han sitter i ettermiddag i avhør hos oss. Vi plukket ham opp på Tjøme, der også båten ligger fortøyd. Kvinnen er også funnet i god behold. Hun avhøres som vitne og fornærmet i saken, opplyser operasjonsleder ved Tønsberg-politiet.

Fylleslagsmål
Det hele startet med et fylleslagsmål, som endte med at 31-åringen stjal kompisens båt - en 18 fots gul Flipper - og stakk til sjøs. I båten var kameratens kone (29). Dermed gikk alarmen - politiet fryktet kidnapping og varslet kystvakten på begge sider av riksgrensa. En storstilt jakt ble satt igang.

Båt- og konetyven kommer fra Halden, mens kvinnen er fra Hobøl. Hun var på tur med sin 32 år gamle mann fra Oslo, og de to skal ha kommet i krangel med 31-åringen. Alle tre skal være gamle venner.

Ektemannen skal ha hoppet på sjøen etter å ha fått juling av sin gamle venn. Deretter tok vennen båten - med kona - og stakk til sjøs.

- Ektemannen hadde fått noen blåmerker og en hoven leppe, sier operasjonsleder Tage Ödlund ved politiet i Strømstad til TV 2 Nettavisen.

- Mannen er anholdt i sitt fravær for mistanke om misshandel og trusler, Han opplyser at politiet i Sverige nå vurderer å begjære mannen utlevert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.