*Nettavisen* Nyheter.

Fant kriger som hadde ligget begravet i 3500 år

En av gjenstandene som er avdekket i krigerens grav. Foto: Handout (Reuters)

- Det viktigste funnet på 65 år på det greske fastland, sier myndighetene om det arkeologiske funnet.

26.10.15 23:45

ATEN (NTB-AFP): Arkeologer har avdekket en 3.500 år gammel grav i Hellas med levninger og skatter etter en gresk kriger. Graven har vært urørt til nå.

Les også: Han har fotografert Europas glemte steder

– Skattene som er avdekket, er de viktigste som har blitt funnet på 65 år på det greske fastland, heter det i en uttalelse fra det greske kulturdepartementet mandag.

Det var amerikanske arkeologer som fant graven. Der har krigerens skjelett ligget urørt i mer enn 3.500 år sammen med en haug skatter. Skjelettet lå i en trekiste. På grunn av funn i graven anser de skjelettet for å ha tilhørt en til nå ukjent kriger, men tydeligvis var det en viktig person, mener arkeologene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Arkeologene har identifisert over 1.400 gjenstander, blant dem denne gullenken. Foto: Handout (Reuters)

Trolig var han en mann i alderen 30-35 år. Han var gravlagt sammen med en rekke gullsmykker, perler, ringer, et bronsesverd med gull- og elfenbeinshåndtak, sølvvaser og elfenbeinskammer. Smykkene er dekorert i minoisk stil. Den minoiske kulturen oppsto på Kreta og hadde sin storhetstid mellom år 2.000 før Kristus og 1.450 før Kristus.

Arkeologene Jack L. Davis og Sharon R. Stocker ved Universitetet i Cincinnati har identifisert mer enn 1.400 forskjellige gjenstander.

Graven er 2,4 meter lang og 1,5 meter bred og ble avdekket etter utgravninger som startet i mai nær Pylos, på samme sted som palasset Nestor sto, sørvest på den halvøya Peloponnes. Nestor er et palass som ble bygget mellom år 1.300 og 1.200 før Kristus. Ruinene ble avdekket i 1939. (©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre.

Denne signetringen ble funnet i krigerens krav. Foto: Handout (Reuters)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.