*Nettavisen* Nyheter.

Fant kunstskatt i brun konvolutt

Et ukjent maleri av den berømte kunstneren El Greco ble ved en tilfeldighet oppdaget i en brun konvolutt i en leilighet i Spania.

20.10.04 20:46

I desember legges maleriet «Kristi dåp» ut for salg til den nette startsum av sju millioner dollar hos auksjonshuset Christie's i London, melder nyhetsbyrået Reuters.

Tidligere i år ble det lille oljemaleriet funnet i en brun konvolutt av en mann i en leilighet vest i Spania. Funnet kom frem i lyset da mannen svarte på en annonse for taksering av kunstobjekter.

- Han forstod åpenbart ikke hva han hadde mellom hendene, sa en talsmann for Christie’s til Reuters onsdag, da maleriet ble vist frem for første gang.

Maleriet hadde vært i mannens familie siden midten av 1800-tallet, og hadde ganske enkelt blitt oversett.

«Kristi dåp» er malt av Domenikos Theotokopoulos, som kalte seg El Greco – grekeren. Maleriet er fra kunstnerens korte, men sentrale periode i Venezia mellom 1567 og 1570. El Greco har inspirert 1900-tallskunstnere som Pablo Picasso og Jackson Pollock.

Talsmannen for Christie’s sier svært få av El Grecos arbeider fra denne perioden har overlevd, noe som gjør det spanske funnet svært verdifullt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.