RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant lik i norsk Offshore-båt

Foto: Kallestad, Gorm
Sist oppdatert:
Sjåføren til Bård Eker var lenge mistenkt for menneskesmugling.

Det var på en bomstasjon i Frankrike tirsdag at politiet fant fire flyktninger gjemt inne i skroget på den nye Offshore 1-båten til tildligere verdensmester og Koenigsegg-medeier Bård Eker.

Flyktningene skal ha gjemt seg i båtene mens de ble fraktet med ferge fra Hellas til Italia. En av de fire hadde omkommet, mens to av de andre skal ha vært svært utmattet.

Hørte noen banke
Det hele skal ha blitt oppdaget av en av sjåførene.

- Han skal ta en titt på båten, og plutselig hører han banking. Han åpner den lille luka inn til pontongene og ser de to flyktningene som stikker hodet opp, sier Bård Eker til Nettavisen.

Han var ikke selv tilstede men fikk melding om hendelsen like etterpå. Sjåføren, som gikk rett til politiet da han oppdaget de to, skal ha sittet 24 timer i avhør, mistenkt for menneskesmugling.

- Etter at han ble tatt med i avhør fant politiet de to siste flyktningene. En av dem hadde dessverre omkommet. Det hele er forferdelig, sier Eker.

Han sier sjåføren hans nå er fri for all mistanke.

- Døde av kvelning
Ifølge Eker har de fire personene krøpet inn de 40 x 40 centimeter store lukene inn til ponotongene.

- Dette er rom som vanligvis brukes til utstyr, og det er ikke meningen at noen skal oppholde seg her. Den omkomne har sannsynligvis dødd på grunn av mangel på surstoff, sier Eker

Han vet foreløpig ikke noe om kjønn eller alder på den omkomne.

Snek seg på Victory-teamet
Bård Eker var i 2005 med å kjøre båten «Spirit of Norway» som til slutt vant hele verdensmesterskapet.

Eker sier at også flere andre Offshore-team opplevd at noen hadde forsøkt å flykte med teamene.

- Også i andre båter, blant annet hos Victory-teamet, skal noen ha forsøkt å snike seg om bord. Det hadde jo vært fint for oss å vite på forhånd, sier han.

Ruten mellom Patras i Hellas og Ancona i Italia er en berømt menneskesmuglerrute. Spørsmålet nå er om sikkerhetsrutinene burde vært bedre.

- Det kan man jo godt si, i etterpåklokskapens lys. Men jeg har aldri hørt om at det har skjedd før, så det er litt vanskelig å føle ansvar for det som skjedde, sier Eker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere