Gå til sidens hovedinnhold

Fant metallklump fra verdensrommet

James Stirton gjorde et mystisk funn i bakgården sin.

Bonden James Stirton har vanligvis kun noen få kuer på gården sin, men nylig gjorde han et oppsiktsvekkende funn.

I sin egen bakgård i Australias outback fant Stirton en dag en stor klump av metall, men nøyaktig hva dette var, hadde han ingen anelse om. Han tenkte at ingen ville dumpet denne klumpen i midten av ingenmannsland, så den måtte ha kommet ovenifra.

Amerikansk
- Jeg ble sjokkert da jeg først så den. Jeg hadde ingen anelse hva dette var. Jeg vet alt som er å vite om sauer og kuer, men jeg vet ikke så mye om satellitter og romgreier, sier Stirton til den britiske avisen Daily Mail.

Stirton tok kontakt med flere flyeksperter i Australia og USA, men ingen kunne gi ham et klart svar på hva dette var, så da la han klumpen i bilen sin og kjørte 160 kilometer til Charleville.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Der kunne kurator Mark Rigby fra Brisbanes planetarium fortelle at klumpen måtte være en helium- eller nitrogentank fra en amerikansk satellitt. Rigby klarte å slå fast at tanken mest sannsynlig kom fra en oppskyting fra Cape Canaveral 26. Oktober 2006. Da ble to satellitter sendt opp for å studere sola.

- Redde for den
Stirton har blitt fortalt at han sannsynligvis kan selge tanken som et suvenir, men han har så langt ikke fått noen tilbud. Nysgjerrige naboer har i hvert fall blitt meget fascinert av hans oppsiktsvekkende funn.

- Vi får ikke så mange besøkende her, men alle som har sett den har enten tatt på den, eller tatt et par skritt tilbake fordi de er redde for at noe eller noen plutselig skal hoppe ut av den, sier Stirton.

Tanken er drøye 53 centimeter bred og veier nesten 20 kilo.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget