RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant metanol i rusbrus

To forskerspirer fant spor av både metanol og fusel da de testet rusbrusen tyske ungdommer kjøper i butikken.

Tiendeklassingene Hesamodin Hosseini og Kevin Smolski gransket sammensetningen av fire ulike rusbrusprodukter som sitt bidrag til årets Unge Forskere-konkurranse i Tyskland. De fant over hundre forskjellige stoffer, deriblant både metanol og fusel, skriver avisen Frankfurter Rundschau.

Metanolmengdene er ikke så store at de er direkte helsefarlige, skriver avisen Fusel, som er et biprodukt i produksjonsprosessen, bidrar sterkt til bakrusen enkelte opplever etter uforsiktig omgang med alkohol.

Rusbrusindustrien bør ta funnene på alvor, sier de to ungdommenes kjemilærer Ute Riemann-Kurtz til Frankfurter Rundschau.

- Alkoholprodukter vil alltid være litt forurenset av metanol, men fornuftige produsenter forsøker å filtrere bort fuseloljen, mener hun.

Farligst ved rusbrusen er likevel det høye innholdet av sukker eller andre søtningsstoffer, tilføyer andre eksperter. Søtsmaken gjør at ungdommene ikke merker noe særlig til det høye alkoholinnholdet når de drikker, og dermed blir de fortere fulle enn de selv er klar over.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere