Fant narkoplantasje med Google Earth

Foto: WALTER BIERI (AP)

- En interessant og tilfeldig oppdagelse, sier politiet.

Sveitsisk politi uttalte torsdag at de hadde snublet over en større marijuana plantasje etter å ha brukt Google Earth, programmet fra Google der man kan se satellittbilder fra hele jordkloden.

Ifølge politiet var funnet en del av en større etterforskning som førte til pågripelsene av 16 personer og beslag av 1,2 tonn marijuana, samt kontanter og verdisaker verdt 900.000 sveitsiske franc, vel 5,3 millioner norske kroner.

Narkoring
Politiet oppdaget marijuana-plantasjen i kantonen Thurgau i fjor under etterforskningen av narkoring, sier Norbert Klossner, leder for narkotikaenheten ved politiet i Zürich.

- Det var en interessant og tilfeldig oppdagelse, sier han, ifølge nyhetsbyrået AP.

Plantasjen på 7500 kvadratmeter var gjemt inne i en kornåker. Politiet fant plantasjen etter å ha brukt Google Earth for å lokalisere to bønder som var mistenkt for å være med i narkoringen.

- Solgt 7 tonn narko
Aktor Gabi Alkalay fortalte journalister i Zürich at hun har planer om å fullføre sin gransking av saken i februar. Deretter vil hun formelt sikte de 16 mistenkte og be om fengselsstraff for samtlige.

Gjengen skal ifølge politiet ha solgt opptil 7 tonn hasj og marihuana mellom 2004 og 2008, med en omsetning på mellom 3 og 10 millioner franc i året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag