Gå til sidens hovedinnhold

Fant nedgravde lik ved slott

Politiet har funnet to lik på slottseiendom der Michel Fourniret sier han gravde ned et barn og en kvinne. Franskmannen har tilstått ni drap.

– Vi har funnet begge personene, og dermed er en 15 år lang etterforskning over, sa statsadvokat Yves Charpenel lørdag kveld.

Begge likene er blitt identifisert som to av personene Fourniret har innrømmet å ha drept, 12 år gamle Elisabeth Brichet og 22 år gamle Jeanne-Marie Desramault.

Lørdag viste Fourniret politiet hvor han gravde ned de to ofrene. Med politieskorte ble han fraktet til slottet som han en gang eide i den skogrike Ardienne-regionen, ikke langt fra grensa til Belgia.

Rundt 100 franske politifolk var med på aksjonen i parkanlegget rundt slottet, som er fra 1800-tallet. Fourniret skal ha kjøpt eiendommen i 1988. Rundt eiendommen er det 600 hektar med skog.

"Frankrikes Dutroux"
Michel Fourniret (62) har innrømmet drap på sju jenter og én kvinne, samt drap på en mann for penger.

Han er blitt kalt "Frankrikes Dutroux" fordi tilståelsene kom bare en ukes tid etter at belgiske Marc Dutroux ble dømt til fengsel på livstid for en serie bortføringer, voldtekter og drap på tenåringsjenter.

Fourniret sier han begravet den tolv år gamle belgiske piken Elisabeth Brichet og den 22 år gamle franske studenten Jeanne-Marie Desramault i slottets parkanlegg.

Politiet har utført letingen på grunnlag av Fournirets opplysninger.

– Letingen er påbegynt på grunnlag av forklaringen til Michel Fourniret, som for øyeblikket samarbeider med politiet, sa statsadvokat Yves Charpenel lørdag formiddag.

62-åringen har vært fengslet siden juni i fjor, mistenkt for kidnappinger av mindreårige og utuktig atferd overfor barn. (©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar