RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant savnet seilbåt ved englandskysten

Sist oppdatert:
Seilbåten som fredag kveld ble meldt savnet av redningssentralen i England har gitt livstegn fra seg. Den seiler nå langs kysten av England.

Familien til den savnede seileren mottok natt til lørdag en SMS melding fra mannen. Leteaksjonen som ble iverksatt tidligere på kvelden ble dermed avblåst.

- Klokken 10.42 norsk tid fikk vi oppgitt mannens posisjon. Han var da like utenfor kysten sør i England. Han har oppgitt at han antar å være fremme ved Lowestoft i 22-tiden i kveld, sier redningsleder Terje Langås ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) til TV 2 Nettavisen.

Hovedredningssentralen iverksatte søk fredag kveld da båten ikke kom frem til England som planlagt. Familien til seileren hadde blitt bekymret og gjennom redningssentralen i Great Yarmouth ble HRS kontaktet og bedt om bistand.

Seilbåten var sist observert i Stavanger tirsdag klokken 16. Mannen om bord skal ha opplyst at han skulle innom havnene i Tananger og Sirevåg for å skaffe seg et mannskap til turen tilbake til England. Han ble gjentatte ganger forsøkt oppkalt på VHF-radio og politi oppsøkte disse havnene, uten at det ble oppnådd kontakt. Også et redningshelikopter ble satt inn i søket.

Langås sier til TV 2 Nettavisen at mannen trolig har blitt forsinket som følge av dårlig vær over Nordsjøen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere