*Nettavisen* Nyheter.

Fant «slaktehus» i Falluja

Foto: Scanpix/EPA/TAUSEEF MUSTAFA

Irakiske styrker skal ha funnet det som betegnes som «slaktehus for gisler» i Falluja. Amerikanske og irakiske styrker kontrollerer nå omlag 70 prosent av byen.

10.11.04 19:36

Det opplyser en talsmann for de irakiske styrkene til AP.

Gisler skal ha blitt holdt fanget og drept i husene. Styrkene har også funnet CD-er, lydopptak og dokumenter med informasjon om gisler.

Husene ble funnet i det nordlige Falluja, i det området amerikanske og irakiske styrker ventet å møte den hardeste motstanden, opplyser generalmajor Abdul Qader Mohammed Jassem Mohan (bildet). Han er øverstkommanderende for de irakiske styrkene i byen.

Fant klær og lister
- Vi har funnet slaktehus i Falluja som gisseltakere har brukt. Vi har også funnet svarte klær som de har brukt og hundrevis av CD-er, lydopptak og dokumenter som også inneholder navn på gisler, sier han.

Det er for tidlig å si om dokumentene inkluderer navn som den savnede hjelpearbeideren Margaret Hassan eller de to savnede franske journalistene Christian Chesnot og Georges Malbrunot.

På spørsmål om det var noen utenlandske navn på listene, svarte Mohan:

- Jeg har ikke fått sett nøye gjennom dem.

Bombet moské
Onsdag har amerikanske styrker kjempet en geriljalignende kamp i Fallujas gater. Styrkene skal nå kontrollere området helt fram til hovedvei nummer 10, som man tydelig kan se på satellittbildet under.

Amerikanske kampfly bombet onsdag en moské i byen, etter at soldater var blitt beskutt fra moskeen.

- Opprørerne hadde kontroll i området og et taktisk fortrinn. Vi hadde ikke noe annet alternativ, heter det i en kunngjøring fra amerikanske styrker.

Fire presisjonsbomber ble derfor avfyrt mot Khulafa al-Rashid-moskeen.

Ifølge talsmannen Thair al-Naqeeb skal flere opprørere ha signalisert at de ønsker å overgi seg.

127 opprørere ble pågrepet på et sykehus i Falluja onsdag, ifølge Sky News.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.