Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant sprengstoff i begge flyvrakene

Foto: (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Det er funnet spor av sprengstoff også i det andre av de to flyene som styrtet i Russland tirsdag, opplyser den russiske sikkerhetstjenesten FSB.

Det er rester av sprengstoffet heksogen, eller RDX, som er funnet i vrakdeler fra begge de styrtede flyene, sier en talsmann for FSB til Reuters.

Det ble tidligere på dagen lørdag meldt at russiske etterforskere skulle undersøke levningene av to tsjetsjenske kvinner som omkom i de to flystyrtene som tok livet av 89 mennesker.

Etterforsker tsjetsjenere
Flere russiske medier har allerede konkludert med at de to omkomne tsjetsjenske kvinnene var selvmordsbombere. Kvinnenes slektninger har ennå ikke identifisert likene.

En tsjetsjensk tjenestemann sier til avisen Izvestia at den ene av kvinnene ønsket å dø for å hevne broren sin.

- Amanta Nagajeva hadde et klart motiv for å dø. Ved å sprenge seg og flyet i lufta, tok hun hevn for seg og broren som ble bortført av sikkerhetsstyrkene for fire år siden, sier tjenestemannen til avisen.

- Selvmordsbombere
Avisen Kommersant, som i lørdagsutgaven har bilde av en kvinne med muslimsk hodeplagg der bare øynene hennes synes, har en klar mening om hvem de to kvinnene var, nemlig tsjetsjenske selvmordsaksjonister.

Den andre kvinnen, S. Djebirkhanova, kjøpte billetten sin i siste øyeblikk og var den siste passasjeren som gikk om bord i flyet, skriver avisen Komsomolskaja Pravda.

Levningene av Nagajeva er sendt til Moskva, der eksperter skal undersøke om de kan finne spor av sprengstoffet heksogen.

Terror
To passasjerfly med til sammen 89 mennesker styrtet i Russland tirsdag kveld. Begge de to flyene tok av fra Moskva tirsdag kveld, det ene i retning Volgograd i det sentrale Russland mens det andre skulle til feriestedet Sotsji ved Svartehavet.

Russiske tjenestemenn har sagt at den ene flystyrten var et resultat av terror, mens de ennå ikke har kunngjort noen konklusjon når det gjelder den andre.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!