RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant uvurderlig kunst i bagasjerom

Sist oppdatert:
Ble stjålet fra privat museum i Zürich.

To av fire uvurderlige malerier som ble stjålet i et av verdens største kunsttyveri tidligere i måneden, ble funnet i en parkert bil utenfor et psykiatrisk klinikk i Zürich mandag kveld, melder the guardian.

Klinikken ligger like i nærheten av museumet. Området rundt parkeringsplassen ble avsperret, og politiet har undersøkt området. En hvit bil ble tauet avsted. Et vitne forteller sveitsisk media at flere bilder med museumets navn lå i bilens bagasjerom. Bilen skal ha vært ulåst da den ble oppdaget.

Politiet bekrefter å ha funnet to av bildene i bilen, det av Van Gogh og av Monet, melder Reuters. De to bildene har en verdi på anslagsvis 350 millioner kroner.

Tre væpnede menn brøt seg inn på et privat museum 10. februar, beordret ansatte og publikum på gulvet, og stakk av med en bilder av Monet, Cezanne, Degas og Van Gogh til en verdi av nesten en milliard kroner.

Politiet tror ikke bildene, som er uvurderlige, har vært ment for salg, menkan har vært del av et utpressingsopplegg. I tillegg virket det som om tyvene stjal bilder på måfå, og lot mer kjente og verdifulle bilder henge.

Ingen er så langt mistenkt eller pågrepet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere