*Nettavisen* Nyheter.

Fant vann på planet

Oppdagelsen styrker troen på at det finnes liv på andre planeter enn vår.

Oksygen og karbon, altså vanndamp, som fordamper i en forrykende fart, er funnet i planeten Osiris' atmosfære. Det er Dr. Travis Barman ved Lowell Observatory i Arizona i USA som gjorde denne oppdagelsen.

150 lysår fra jorda
- Vi vet at det finnes vanndamp i atmosfæren til en planet utenfor solsystemet vårt, og det gir oss grunn til å tro at også andre planeter kan ha vanndamp, sier Barman.

Denne planeten var faktisk den første planeten utenfor vårt solsystem der man oppdaget en atmosfære, den første der hydrogen fordamper fra atmosfæren og nå altså den første med en atmosfære som inneholder oksygen og karbon.

- Jeg er veldig sikker i min sak, og det er absolutt gode nyheter, sier professoren.

Planeten det er snakk om har nå fått kallenamnet Osiris og ligger 150 lysår fra jorden.

Gode nyheter
Oksygen er en mulig livsindikator. Fritt oksygen kan ikke eksistere i større mengder på jordlignende planeter i særlig lang tid.

- Det er oppmuntrende at spådommer om vann på andre planeter utenfor solsystemet nå ser ut til å bekreftes av observasjoner, sier Dr. Travis Barman.

Vann er tidligere blitt funnet på polene til planeten Mars, men ikke utenfor solsystemet. Det finnes over to hundre ukjente planeter utenfor dette.

Kilde:
Metro.co.uk
Reuters

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.