*Nettavisen* Nyheter.

Får 584 mill etter justismord

Amerikanske myndigheter ble torsdag beordret til å utbetale 584 millioner kroner i erstatning for et justismord.

27.07.07 01:04

Fire menn ble i 1965 dømt for drapet på gangsteren Edward Teddy Deegan. Mennene har tilbrakt flere tiår i fengsel og to av mennene døde under fengselsoppholdet. Dette til tross for at FBI satt på informasjon som beviste mennenes uskyld, melder BBC.

Peter Limone (73) og Joseph Salvati (74) ble løslatt i 2002. Dette skjedde etter at FBI-opplysninger, som beviste mennenes uskyld, ble offentliggjort.

Sjikanøs rettsforfølgelse
Limone og Salvati, samt de pårørende til de avdøde, saksøkte de føderale myndighetene for sjikanøs rettsforfølgelse. En føderal dommer i Boston beordret torsdag de amerikanske myndighetene til å utbetale 100 millioner dollar (584 millioner kroner) til de to gjenlevende og til familien til de avdøde. Advokatene til Limone og Salvati forteller at de to har ventet et helt liv på dette øyeblikket.

Akseptabelt tap
Opplysningene som etter hvert kom opp til overflaten, avdekket blant annet at FBI-agenter visste at et hovedvitne i saken hadde løyet om hvem som sto bak drapet på Edward Teddy Deegan.

Advokatene til Limone og Salvati hevdet under den sivile rettssaken at FBI unnlot å fremvise den viktige informasjonen i 1965 fordi de anså de fire dømte mennene som et akseptabelt tap i et større spill for å ta knekken på den lokale mafiaen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.