RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får ikke solgt verdens dyreste hus

Sist oppdatert:
Dette huset er for dyrt for de fleste milliardærer.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Fantastiske Updown Court er fortsatt til salgs, over tre år etter at det ble lagt ut for salg av investeringsselskapet Rhymer Investments. Med en prislapp på 70 millioner pund har boligen i flere år toppet Forbes liste som verdens dyreste.

NA24 - din næringslivsavis

NA24 får opplyst at selv om prisveksten i luksusboligmarkedet i England de siste årene har steget er prisen på denne herligheten fortsatt den samme.

- Ingen nordmenn
Alan Mackinnon hos Rhymer Investments opplyser til NA24 at boligen fortsatt er til salgs og at prisen ligger i størrelsesordenen 70 millioner pund og oppover, noe som tilsvarer 711 millioner kroner etter dagens kurs.

Mackinnon sier at ingen nordmenn har fattet interesse for boligen, men at det nå skal være interesse fra en person som er villig til å hoste opp alle millionene for å sikre seg palasset.

Rhymer Investments kjøpte eiendommen i 2002 for 233 millioner kroner, og de skal ha restaurert eiendommen for ytterligere 350 millioner kroner siden den gang.

Rene fornøyelsesparken
Updown Court ligger en liten kjøretur utenfor London. Det tar omtrent tjue minutter å kjøre dit fra Heathrow.

Området inneholder både park med fontener og en egen skog. Og med på kjøpet får man naboer som dronningen av England, Elton John og golfesset Nick Faldo.

Huset er bygd i 2000 og det er satt opp over et tidligere bygg som brant, og som var eid av den egyptiske prinsen Sami Gayed.

Se bildene av huset nederst i artikkelen.

Større enn Buckingham
Det gedigne Updown Court er større enn både Buckingham Palace og Hampton Court til sammen. I tillegg til vanvittige 103 rom fordelt på fire hovedbygninger inneholder godbiten oppvarmet marmorinnkjørsel, privat bowlingbane i kjelleren, garasje med plass til åtte limousiner, fem oppvarmede svømmebasseng, squash- og golfbane, egen kino, egen vinkjeller og naturligvis en landingsplass for helikoptre.

Huset har et eget panikkrom der man kan gjemme seg i tilfelle innbrudd, et terroristangrep eller lignende. Huset styres av et elektrisk system og eieren kan kontrollere alle elektroniske funksjoner fra hvorhen i verden man måtte befinne seg.

Kun for milliardærer
Den nye eieren av dette gedigne bygget ventes å være multimilliardær. Rhymer Investments har tidligere tippet at kjøperen vil være en av 600 personer i verden som har verdier på flere milliarder. The Evening Standard har tidligere anslått at det kun finnes 70 personer i England som kan ta seg råd til å eie godset.

Det er nemlig ikke billig å drive et slikt vanvittig hus. Eksperter har kommet frem til at du antakelig vil trenge rundt 20 ansatte for å holde alt gående, og oppvarmingsutgiftene er anslått til å komme på rundt tre millioner i året alene.

Tidligere skal det ha vært interessenter fra både Russland, Kina og Midtøsten, men herregården står fortsatt usolgt.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere