RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Far og bror dømt for tvangsekteskap

Sist oppdatert:
Faren og broen til ei 17 år gammel kurdisk jente ble fredag dømt til fengsel for å ha tvunget henne til å gifte seg.

Tingretten mente at en passende straff var ti måneder i fengsel for faren og åtte måneders fengsel for broren, skriver Aftenposten. Men retten er bekymret for at familien hennes fortsatt skal true henne.

Høsten 2003 avslørte jentas bror at hun i hemmelighet var kjæreste med en av hennes kamerater. Med en kjøkkenkniv i hånden truet broen sin søster til å droppe kjæresten eller bli drept. Dette var den første av mange trusler som følge av at hun hadde ført tapt ære over den irakiske familien sin.

I 2004 ble 17-åringen sendt til Nord-Irak av sin far, der hun fikk beskjed om at onkelen skulle velge en ektefelle til henne. Mot jentas vilje sto bryllupet i august i fjor i Irak. Da hun krevde skilsmisse, kom faren med vold og trusler. Han uttrykte også overfor politiet og barnevernet at han måtte drepe datteren for å gjenopprette familiens ære.

Dommen er mildere enn aktor Olav Haalands påstand på henholdsvis tre års fengsel for faren og to og et halvt års fengsel for broren.

Dommen er den første noensinne mot tvangsgifte i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere