Far pågrepet for knivdrap på datter (9) i Sverige

TRAGISK: Da politiet rykket ut til en bolig i Håbo kommune, nordvest i Stockholm, fant de en niårig jente og hennes mor knivstukket. Faren er pågrepet av politiet og jenten er bekreftet død.

TRAGISK: Da politiet rykket ut til en bolig i Håbo kommune, nordvest i Stockholm, fant de en niårig jente og hennes mor knivstukket. Faren er pågrepet av politiet og jenten er bekreftet død. Foto: Maja Suslin

Ei ni år gammel jente døde av skadene etter at hun ble knivstukket i et boligområde utenfor Uppsala torsdag. Faren er siktet for drap.

10.07.15 10:44

Uppsala (NTB-TT): Politiet fikk i 15.30-tiden torsdag melding om vold i Bålsta i Håbo kommune nordvest for Stockholm. I en villa fant de ei ni år gammel jente og hennes mor. Begge var knivstukket og ble brakt i ambulanse til Akademiska sjukhuset i Uppsala, men jentas liv sto ikke til å redde.

Niåringens far, som er i midten av 40-årene, ble pågrepet i nærheten. Han er siktet for drap og drapsforsøk og skulle avhøres i politihuset i Uppsala torsdag kveld.

– Når det gjelder motiv og hendelsesforløp er fortsatt mye uklart, sa politiets pressetalsperson Christer Nordström torsdag kveld.

Ytterligere to personer befant seg i huset da knivangrepet skjedde, og de skal ha blitt truet av mannen som nå er pågrepet.

Jentas mor fikk torsdag kveld fortsatt behandling på sykehus, men skadeomfanget er ikke kjent. Politiet har ennå ikke vært i stand til å avhøre noen av dem skikkelig. Politiet vil ikke si hvilken forbindelse de to vitnene har til ofrene og gjerningsmannen.

– Det dreier seg om personlige forhold, sier polititalsmannen.

Den siktede mannen er ikke tidligere straffedømt for voldsforbrytelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.