RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Far slaktet kone og to barn

Sist oppdatert:
En far slaktet hele familien i desperasjon fordi de ikke hadde penger til mat.

En nordkoreansk mann slo i hjel sin kone og to barn før han til slutt valgte å ta sitt eget liv.

Foranledningen til den tragiske hendelsen skal være at myndighetene nektet kona å selge nudler på et lokalt kjøpesenter, og dermed mistet familien hele inntektsgrunnlaget.

Ifølge naboer skal dette ha ført til et basketak mellom mann og kone, noe som endte med at ektemannen slo i hjel kona. Deretter kvalte han sin tre år gamle sønn og to år gamle datter til døde, før han til slutt hengte seg selv fra en bjelke.

Hendelsen har rystet det nordkoreanske samfunnet hvor familieverdier står høyt, og Det koreanske arbeiderpartiet har mobilisert folk til å holde et ekstra øye med familier som lider av matmangel.

Hungersnød
Dette er det første utvidede selvdrapet som har blitt registrert etter at hungersnøden blusset opp på ny i det kommunistiske Nord-Korea. Landet ble rammet av en hungersnød på 1990-tallet hvor om lag én million mennesker sultet i hjel.

Ifølge FNs matvareprogram står Nord-Korea overfor det største gapet mellom tilbud og etterspørsel på syv år. Organisasjonen har anslått at landet trenger 1,6 millioner tonn med matvarer for å brødfø befolkningen.

- Det ser ut til at sulteproblemet vil forverre seg ytterligere i år, sier direktør for FNs matvareprogram i Nord-Korea, Jean-Pierre de Margerie, til The Times.

Så langt lider 37 prosent av de nordkoreanske barna av feilernæring, og hjelpeorganisasjoner forteller at det har brutt ut en sykdom, som tilsvarer munn- og klovsykdom, blant barn.

Amerikanske skip står klare til å sende inn 500.000 tonn med hjelpeforsyninger til Nord-Korea. Men denne nødhjelpen blir bevisst utsatt av de nordkoreanske myndighetene.

Står klare med hjelpeforsyninger
Amerikanske tjenestefolk forhandlet med myndighetene i Pyongyang i tre dager i forrige uke i et forsøk på å komme til enighet om hvordan de skulle få nødhjelpen ut til de trengende. Et av problemene er å bli enige om hvordan nødhjelpen skal bli distribuert og om hvorvidt amerikanerne skal få delta eller overvåke bistandsarbeidet.

- Det var nordkoreanerne som var de tøffeste forhandlerne, og det til tross for at de er mottakerne av bistanden, sier en kilde til The Times.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere