RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får velge hvordan han skal dø

(AP)
Sist oppdatert:
Juryen har bestemt at døden er passende straff for snikskytter-dømte John Allen Muhammad.

Juryen i Virginia Beach avgjorde i dag at John Allen Mohammad bør dømmes til døden for å ha vært hjernen bak snikskytter-drapene som terroriserte Washingtons befolkning i fjor, melder Sky News. 42-åringen ble i forrige uke kjent skyldig i å ha utført minst ett av drapene.

Får velge
Muhammad får selv velge om han vil bli henrettet med giftsprøyte eller den elektriske stol.

Det er dommer LeRoy Millette Jr som formelt har det siste ordet når det gjelder straffeutmålingen, men dommerne i Virginia reduserer svært sjelden dødsstraff til livsvarig fengsel, selv om de har anledning til det. Han vil avgi sin kjennelse 12. februar.

Terrorisme
I forrige uke ble Muhammad funnet skyldig i to av drapene. Ettersom han prøvde å få utbetalt 10 millioner dollar for å avslutte drapsbølgen, er han i tillegg er han funnet skyldig i terrorisme. Muhammad og 17-åringen Lee Boyd Malvo, som beskyldes for å være medskyldig i drapene, var de første som ble siktet for brudd på de nye terrorlovene i delstaten Virginia, melder NTB.

- Grusom
Juryen drøftet straffen i fem timer over to dager før de tok sin avgjørelse.

De konkluderte med at påtalemyndigheten hadde bevist minst en av to faktorer som må være tilstede for at dødsstraff skal kunne tas i bruk: At han vil være en fare for samfunnet i fremtiden, og at forbrytelsen han er kjent skyldig i er «hensynsløst grusom».

Muhammads advokater har beskrevet ham som en kjærlig familiemann, men aktor James Willett sier den personen ikke eksisterer lenger.

- Han bryr seg ikke om barn, menneskeliv eller noe annet Gud har plassert på denne jord bortsett fra seg selv, sa han ifølge Sky News.

17-åring
Lee Boyd Malvo skal få sin sak behandlet i en egen rettssak. Gutten sier det var han som avfyrte alle de 13 skuddene, hvorav 10 var dødelige. Forsvarerne hans vil hevde at han var hjernevasket av den langt eldre Muhammad. Til tross for at han bare var 17 år gammel da drapene ble begått, risikerer også Malvo dødsstraff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere