*Nettavisen* Nyheter.

Farage hevder de konservative ga «jobbtilbud» til Brexitpartiets kandidater

 

Brexitpartiets leder Nigel Farage raser mot Boris Johnsons konservative parti, og hevder medarbeidere ved statsministerens kontor har ringt rundt til hans partis kandidater og tilbudt dem plass i Overhuset hvis de gikk med på å ikke stille til valg. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Brexitpartiets leder Nigel Farage beskylder de konservative for å ha tilbudt deres kandidater plass i Overhuset hvis de gikk med på å ikke stille til valg.

14.11.19 22:23

Farage sier han ikke klandrer Johnson personlig, men beskylder en seniorrådgiver for å ringe rundt til Brexitpartiets kandidater og tilby dem en posisjon hvis de ville trekke seg.

De konservative avviser på sin side å ha tilbudt stillinger eller plasser i Overhuset til Brexitpartiets kandidater, melder BBC.

Boris Johnsons konservative parti og Brexitpartiet slåss om mange av de samme velgerne, og de konservative frykter at det kan koste dem representanter i valget 12. desember.

Strid

– Systemet er korrupt og ødelagt, tvitret Farage. Striden mellom de to partiene, som begge er høyreorienterte og støtter brexit, har tiltatt de siste dagene.

– Siden de visste at de ikke kunne kjøpe meg, ble det gjort et samlet forsøk fra folk som jobber dypt inne på statsministerens kontor, sier Farage i en uttalelse lagt ut i en video. Han føyer til at han ikke tror Johnson selv står bak.

– Men det viser hva slags folk han har rundt seg, føyer Brexitpartiets leder til.

– De omgikk meg og gikk til andre av Brexitpartiets ledere, og antydet at åtte av dem kunne få plass i Overhuset, sier han. Den britiske regjeringen har mulighet til å nominere medlemmer dit. En utnevnelse til Overhuset gjelder på livstid.

Farage sier også det for noen ble antydet muligheter for stillinger i Storbritannias forhandlingsteam og i regjeringsapparatet.

Avviser

Ifølge ham er kandidatene blitt oppringt tusenvis av ganger for å få dem til å trekke seg, i tillegg til at de har mottatt eposter og trusler.

– Så langt har landet vårt sunket, dette er forferdelig. Dette er grunnen til at politikken må endres en gang for alle, sier Farage.

En talsmann for Det konservative partiet avviser Farages påstander.

– Vi driver ikke med slike avtaler, vår avtale er med det britiske folket, sier vedkommende til BBC.

Tidligere i uken ble det kjent at Brexitpartiet hadde gått med på å ikke stille kandidater til valg i kretser der de konservative Toryene har flertall.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.