RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fargefestival endte i tragedie

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Giftige fargestoffer drepte en tenåring under hinduistisk høytid.

Fargerikt pulver og glade mennesker er det de fleste forbinder med festivalen Holi. Men 8. mars døde en tenåring og 235 mennesker, de fleste barn, ble innlagt på sykehus i Mumbai med en allergisk reaksjon på farget pulver som ble brukt under den hinduistiske festivalen.

Ofrene, for det meste barn fra byens slumområder, klaget over åndenød, kastet opp og fikk utslett etter å kastet det fargede pulveret på hverandre under festivalen Holi. En feiring som markerer ankomsten av våren.

En 13-åring døde på byens sykehus, hvor det også strømmet til med skadede personer som ble innlagt etter festlighetene. Det melder nyhetsbyrået IANS fredag.

Sykehuset opplyser at 210 mennesker ble innlagt og for tre av pasientene var tilstanden alvorlig.

Helsemyndighetene advarer mot farlige kjemikalier under feiringen, og har gjennom store annonsekampanjer bedt den feststemte befolkningen bruke fargestoffer som ikke er helseskadelige.

Holi er primært en hinduistisk festival, kjent som en festivalen av farger, men feires av medlemmer fra de fleste religiøse samfunnene i India og i nabolandet Nepal.

Vårfestivalen assosieres med guden Shiva og Krishna. Festivalen har religiøse røtter, men det er lite religiøs aktivitet som nå er involvert i feiringen. Festlighetene er preget av mye humor.

Tradisjonelle skillelinjer som kaste, kjønn, status og alder blir satt til side i en storslått feiring av våren og jordens fruktbarhet, skrives det på Wikipedia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere